Novartis Visitor Reception

Av Visitor Reception Main Entrance 1700

Novartis Visitor Reception

The Visitor Reception Building and Entrances are a key component of the transformation of Novartis' North American Headquarters, presenting a dynamic new gateway to the campus. As part of a comprehensive master plan by Vittorio Lampugnani which includes buildings by Rafael Viñoly and Fumihiko Maki, the building emerges from the earth and includes a sequence of reception, orientation, and gathering spaces for the campus.

Situated along the perimeter of the campus, the Visitor Reception provides a legible point of arrival, creating an interface between public and private, open and secure, and landscape and architecture. Sited within a new campus landscape designed by Michael Van Valkenburgh Associates, the building slips laterally into the campus' perimeter fence to provide a secure, yet welcoming passage to receive guests.

Certified LEED Gold, the pavilion is perched beneath a split wing roof canopy that vaults above an enclosure of structural glass. A solar canopy at the parking area provides enough energy for the building to meet its 'energy neutral' production goal. The Visitor Reception embodies the spirit of technological innovation and sustainable vision of this innovative research institution.

Av Visitor Reception Main Entrance 1700

Pw Visitor Reception Overall
Av Elevation From Campus At Dusk 2 1700

Av Visitor Reception Main Entrance 1700

The Visitor Reception Building and Entrances are a key component of the transformation of Novartis' North American Headquarters, presenting a dynamic new gateway to the campus. As part of a comprehensive master plan by Vittorio Lampugnani which includes buildings by Rafael Viñoly and Fumih

Novartis Visitor Reception

Pw Visitor Reception Overall

Av Elevation From Campus At Dusk 2 1700